Verkoop tips Nederlandse versie

Nu de lockdown verlengd is met 3 extra weken, betekent dit in totaal nog 4 weken dat retailers gesloten moet blijven. Om elkaar te kunnen helpen, hebben wij een lijst met tips opgesteld. Als je zelf nog tips hebt voor mede-winkeliers kun je dit mailen naar sales@centrummondiaal.nl. Wij zorgen ervoor dat de tips worden toegevoegd!

#1 Social media

Heb je geen webshop, maar kan je online verkopen erg goed gebruiken tijdens deze periode? Probeer dan eens verkopen via social media uit. Plaats een foto van een artikel via Facebook en/of Instagram en laat de klant contact met je opnemen om het item of de producten af te halen of te laten versturen. Maak een leuke foto van de pakketjes om andere klanten aan te sporen om een bestelling te plaatsen.

#2 Persoonlijke bezorging

Spreek onderling af wie bereid is om persoonlijk pakketjes af te leveren. Je kan bijvoorbeeld een maximum straal aanhouden van de vestigingsplaats van je winkel om het iets gemakkelijker te maken. Als je een bezorging persoonlijk levert vergeet dan niet om een gezellig bedank kaartje te geven en een foto te maken van de levering! Dit is een leuke manier om je klanten te motiveren om zelf ook wat te bestellen.

# 3 ‘Window shopping’ versie 1

Iedereen kent het fenomeen window shopping waarschijnlijk wel. Het concept dat je je ogen uitkijkt in de etalage, maar niet echt iets koopt. Bij dit nieuwe concept is het juist wél de bedoeling dat een klant wat koopt. Hoe? Vertellen we je graag: plaats bijvoorbeeld elke week andere artikelen in de etalage en nummer deze. Daarnaast hang je een lijst met de nummers en de telefoonnummer van de winkel. De klant kan vervolgens gemakkelijk door het opnoemen/opgeven van enkel een nummer aangeven welk artikel hij of zij wilt ontvangen. Combineer met bijvoorbeeld tip nummer 2.

#4 ‘Window shopping’ versie 2

Een andere optie, voor als je al in het bezit bent van een webshop, is het plaatsen van verschillende items of foto’s van de items met daarnaast een QR-code die de klant kan scannen. Door het scannen van de QR-code komt hij of zij op webpagina terecht waar het artikel staat. Het aanmaken van een QR-code kan heel makkelijk op deze website: https://nl.qr-code-generator.com/.

Heel veel succes!

Neem contact met ons op

Vragen? Vul hier je gegevens in en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Not readable? Change text. captcha txt