eierwaermer-definitied

Nepalaya

Enorme bergen, mooie mensen en diepte godsdienst in het dagelijks leven, dit is het beeld van Nepal. Maar het land in de Himalaya heeft ook een schaduwzijde: het kastensysteem, wat leidt tot de strikte opdeling van de bevolking in Nepal in verschillende vak.

Het fair trade bedrijf NEPALAYA groothandel gevestigd in Teningen, Freiburg biedt werk in haar fabriek in Kathmandu/Nepal werknemers die behoren tot de laagste hindoe-kaste (zogenaamde “onaanraakbaren”), of het opnemen van de moslimminderheden, de geen onderwijs hebben. Voor veel van deze mensen betekent dit dat ze alleen het laagste werk mogen doen, hun lonen zeer laag zijn en het heel moeilijk is voor hen om een veilige werkplek te vinden.

nepalayacraft-aangepast
nepalayacraft_2-aangepast

Basu Tiwari, die oprichter van het familiebedrijf NEPALAYA met Hancock Tiwari, kent de slecht werksituatie van zijn landgenoten. Dat is waarom de twee zich inzetten voor de zaak, vooral voor mensen die tot sociaal achtergestelde bevolkingsgroepen, onder de beste arbeidsvoorwaarden worden ingehuurt.

Nepalaya benadrukt dat de 25 mannen en vrouwen  goed worden behandeld en betaald. Zo is het levensonderhoud van gezinnen en hun levenskwaliteit verbetert. Elke zes tot acht weken is Basu Tiwari ter plaatse en  zorgt dat alles correct verloopt. De resterende maanden heeft de oudste neef van Basu de leiding.

Exposant Nepalaya is WFTO gecertificeerd.

Terug naar het overzicht

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt