Nepal Dakine Handmade

Dakini

Leuk kennis te maken!

Ik ben Karin Stevens, importeur van Dakini.

In 1991 ben ik voor het eerst in Nepal geweest en was direct diep onder de indruk van de Thangka’s (Tibetaanse rolschilderingen), Bouddha’s en andere beelden, het houtsnijwerk en de architectuur van de gebouwen en tempels.

Na mijn eerste bezoek ging ik ieder jaar een aantal weken naar Nepal. Daar volgde ik onder andere thangka schilderlessen. Door mijn aansluiten bij het Maitreya Instituut in Loenen maakt ik in Nepal kennis met beeldhouwers, steenhouwers, Thangka schilders, zilversmeden en hun families die topkwaliteit werk maken voor de voornaamste kloosters in Nepal.

Ondertussen vroegen vrienden en familie uit Nederland of ik bepaalde dingen mee terug wilde nemen uit Nepal. Dit resulteerde in een kleine winkel in Den Haag. Deze is inmiddels opgeheven en door de jaren heen ontwikkelde ik me steeds meer als groothandel. Zo was ik de vaste leverancier voor het Museum Volkenkunde in Leiden en het Tropen Museum in Amsterdam.

Dakini Zilversmid Nepal
Reis Boeddha

Bijzondere Projecten

Ram Kumar Silwal is een 5e generatie zilversmid uit Kathmandu. Ik werk al 12 jaar met hem samen. Ram is ongeveer 60 jaar en heeft drie kinderen, waarvan een kind zwaar gehandicapt. Zijn huis was flink beschadigd in de aardbeving van 2015 en moest gesloopt worden.

We hebben samen een serie zilveren hangers opgezet om inkomsten te genereren zodat hij een nieuw bestaan op kan bouwen voor zijn gezin.

Geboortejaar amuletten

De geboortedag amuletten worden gemaakt door de 18 jarige Prema. Zij neemt de amuletten mee naar de Lama voor de zegening. De opbrengst van de verkoop van de amuletten wordt gedeeld met Prema. Zij heeft de droom om te studeren in het buitenland!

Terug naar het overzicht

Neem contact met ons op

Vragen? Vul hier je gegevens in en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Not readable? Change text. captcha txt