2Mothers - oprichters

2Mothers

Inge Obdeijn en Linda Halsema zijn van jongs af aan al betrokken bij ontwikkelingssamenwerking. Hun vader financierde eind jaren 90 voor het eerst een kraamkliniek in Ghana en daarna volgden er nog veel meer mooie initiatieven. Het motto van hun vader was altijd: het is mooier om te geven dan te nemen . Deze instelling dragen Inge en Linda nu graag verder uit met 2Mothers.  In  het  dagelijks  leven is Inge werkzaam als jeugdverpleegkundige/ rouwtherapeut en Linda als catagory manager raamtechniek. De skills van beiden kunnen optimaal gebruikt worden om van 2Mothers een succes te maken. Waar mogelijk gaat 2Mothers partnerships aan met partijen om samen te werken aan het bereiken van de doelstellingen.

2Mothers-Macrame
2Mothers - Interieur impressie

Stichting 2Mothers is opgericht om moeders van kinderen met een beperking  op weg te helpen naar financiële onafhankelijkheid.

​Gezinnen met een kind met een beperking hebben grote behoefte aan gezondheidszorg. Deze zorg is voor hen vaak onbereikbaar omdat ouders niet verzekerd zijn en geen geld hebben voor fysiotherapie en hulpmiddelen zoals rolstoel e.d. Ook kunnen moeders van kinderen met een beperking niet buitenshuis werken vanwege de zorg voor hun gehandicapte kind. 2Mothers wil hier iets aan doen door deze moeders thuis aan het werk te helpen.

​In Bangladesh werkt 2Mothers samen met CJWBD, Corr de Jute Works Bangladesh (zie www.cjwbd.com). Dit is een grote fair trade organisatie in Bangladesh waar al veel moeders werken. Zij vervaardigen woon- en gebruiksartikelen van jute.

In samenwerking met 2Mothers, leidt CJWBD moeders op wiens kinderen een beperking hebben. De moeders maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc van jute. 2Mothers zorgt vervolgens voor de internationale verkoop.  De winst van de verkoop van deze producten komt vervolgens weer ten goede aan de gezinnen in Bangladesh doordat dit geld terug vloeit naar The Thom Foundation. Een stichting die al meer dan 10 jaar wereldwijd projecten gericht op kinderen met een beperking steunt in o.a. Bangladesh (zie www.thethomfoundation.nl).

​De ambitie van 2Mothers is dat jaarlijks steeds meer moeders van kinderen met een beperking aan het werk worden geholpen om een onafhankelijk bestaan op te bouwen. En daarnaast  om geld te generen voor TTF zodat zij projecten kan blijven steunen.

De producten van 2Mothers worden fair trade gemaakt door de organisatie Corr de Jute die WFTO gecertificeerd zijn.

 

Terug naar het overzicht

Neem contact met ons op

Vragen? Vul hier je gegevens in en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Not readable? Change text. captcha txt